Структурни карактеристики и принцип на работа на пневматски актуатори

Кога гасот се собира од млазницата А до пневматскиот погон, гасот го води двојниот клип на двете страни (крајот на главата на цилиндерот), црвот на клипот го врти запчаникот на погонското вратило за 90 степени и вентилот за затворање се отвора.Во тоа време, воздухот од двете страни на вентилот на пневматскиот активирач се испушта од млазницата Б.

Спротивно на тоа, кога гасот се собира од млазницата Б на двете страни на пневматскиот погон, гасот го придвижува двојниот приклучок директно кон средината, црвот на клипот го врти менувачот за 90 степени во насока на стрелките на часовникот, а вентилот за затворање е затворен.Во тоа време, воздухот во средината на пневматскиот активатор се испушта од млазницата А.

Од голема перспектива, тој е поделен на две внатрешни структури: тип на запчаник и тип на бифуркација.Типот на менувачот е нето-тежината на менувачот, а бифурцираниот тип е нето-тежината на преносот.Не потценувајте толку мала разлика.Тоа е исто така дел од клучната надградба!Во овој случај, електричниот актуатор може да се смени од оригиналниот распоред на моментален удар во разумен распоред на удар кој е повеќе во согласност со перспективата на вентилот со пеперутка на вентилот, волуменот може да се намали на 2/3 од минатото, а колото за гас може да се заштеди за околу 30%
Структурни карактеристики на пневматски активатор:

(1) Моторниот блок од профилот на екструдирана алуминиумска легура се решава со оксидација на тврд воздух, површинскиот материјал е тврд и цврст, а отпорноста на абење е силна.
(2) Тесна двоклипна опрема.Структура на црви, прецизно заглавување на забите, стабилен систем за пренос, симетрија на делови за инсталација и стабилен излезен вртежен момент.
(3) Водечкиот прстен F4 е инсталиран на главната подвижна положба на клипот, црвот и излезната осовина, за да се постигне ниско триење, долг работен век и да се спречи металните материјали да контактираат едни со други.
(4) Моторниот блок.Краен капак на лежиштето.Излезна осовина.Торзиона пружина.Стандардни делови итн.
(5) Торзионата пружина на единечен електричен активатор контролиран со воздух е инсталирана по затегнатоста на преднапрегањето, што е безбедно и практично за расклопување.
(6) Пневматскиот актуатор AT може да го прилагоди распоредот со двоен удар од 0 степени, 90 степени и 5 степени на позитивни и негативни полови на деловите за отворање и затворање.
(7) Спецификациите за инсталација и поврзување се во согласност со спецификациите ISO5211.DIN337, VD1/VDE3845 и NUMAR, а AT160 е загарантиран.
Електромагнетниот вентил за вакуум, патниот прекинувач и други додатоци лесно се монтираат.
(8) Постојат различни форми на отворите за поврзување за монтирање на излезната оска (квадратна дупка, дупка за клуч на вратило, рамна дупка) од кои можете да изберете.
(9) Дизајнот на изгледот е убав и елегантен, тежината е мала и обезбедена е структура за заптивање отпорна на влага.
(10) Тип на нормална температура.Висока температура тип.Тип со ултра ниска температура.Нитрилната гума се користи за работа со внатрешна температура, а флуорната гума се користи за висока температура или ултра-ниска температура.
Горенаведениот избор на пластика или силиконски модел е само за референца.

Ве молиме наведете ги вистинските главни параметри при купувањето:

1. Тип на вентил на портата (вентил. Вентил со пеперутка)
2. Метод на запечатување на вентилот на портата (меко запечатување. 204 тврд вентил за заптивање)
3. Вентилот е повеќенасочен топчест вентил (двонасочен, тринасочен тип L, тринасочен тип Т. Четиринасочен топчест вентил)
4. Облик на јадрото на вентилот (тип V. тип O)
5. Работен притисок на материјалот
6. Дали е опремен со додатоци (вакуум електромагнетниот вентил. гас.
Уред за филтрирање.Ехо уред).

news-2-1
news-2-2

Време на објавување: мај-25-2022 година